Luksus garn til rimelige priser - Frk. Færch - garn og hygge

Shop

Garn

Her finder du det bedste udvalg indenfor garn.
Blødt kvalitetsgarn fra de bedste mærker til dit næste strikke- og hækleprojekt.

Kvalitet sikrer garnets holdbarhed

Det er en god ide, at købe blødt garn når du ønsker at strikke babytæpper, trøjer eller huer. Brugen af bløde materialer i for eksempel et strikket babytæppe sikrer, at tæppet er rart at bruge samtidig med, at det er holder længere.

Her på siden kan du læse om garnnøglernes forskellige fiberindhold, løbelængde og strikkefasthed. Således har du mulighed for, at købe lige den type garn du har brug for til dit næste hobby projekt.

Det er altid dejligt at kunne hoppe i en blød hjemmelavet striktrøje. Og ved at følge de angivne vaskeanvisninger på siden her kan du være med til  at påvirke strikkets holdbarhed.

Garn til dit næste projekt

Om du så har brug for garn til dit næste hobbyprojekt eller til professionel brug, så kan du her finde lige den type kvalitetsgarn, som du har brug for til dit næste hyggeprojekt.

Her finder du blandt andet garn med en særlig komposition af mohair/silke, og garnnøgler af ren cashmere. Endvidere lægges der en ære i at kunne forhandle organiske materialer som dyrket med fokus på dyrevelfærd. 

Alpakagarn

Hvad er alpakagarn lavet af?

Alpakaulden kommer fra alpaka-lamaen, som oprindeligt er fra andesbjergene i Peru. I dag opdrættes disse over hele verden. Hos Frk. Færch sælger vi garn fra både udenlandske og danske alpacalamaer.

Alpakagarn er særdeles blødere og lettere end almindelig uld, som vi kender fra får. Dernæst er alpakagarnets fibre varmere og mere isolerende end mange andre typer uld. Derfor er alpakagarn perfekt efterår- og vinterstrik. Her kan du finde flere strikkeopskrifter, der passer til alpakagarnet.

Hvad kan jeg lave med alpakagarn?

Du kan anvende alpakagarn til de fleste strikkeopskrifter. Du kan strikke halstørklæder, trøjer, vanter, huer og meget andet – det er kun fantasien, der sætter grænser. Ofte blandes alpaka-uld eller garn med andre typer fibre, for på den måde at tilføje flere egenskaber til dit strikkeprojekt. Uldgarn, polyamidgarn og merinogarn blandes ofte med alpaka.

Hvordan vasker jeg alpakastrik?

Alpakaulden er meget fin, og derfor skal du også passe på, når du behandler og vasker ulden. Generelt kan fibre i uldgarn ikke tåle at komme i vaskemaskine, og derfor er det bedst at vaske dit uld i håndvaske ved 30 grader. Dernæst skal strikketøjet gerne tørre liggende, så det ikke mister sin facon.

Bomuld

Hvad er bomuldsgarn?

Bomuldsgarn er et rigtig godt begyndergarn. De lange fine fibre giver garnet et simpelt udtryk, og er med til at gøre det lettere for dig at overskue maskerne i dit strikkeprojekt. Dernæst ar bomuldsgarn billigt, og du kan få det i et væld af farver, som passer til lige det projekt, du skal i gang med.

Bomuldsgarnet kommer fra bomuldsplanten, hvor de hvide totter indsamles, vaskes og spindes til lange tråde.

Bomuldsgarnet kommer ofte i to tykkelser. Tykkelsen betegnes med: 8/4 og 8/8. Disse tal indikerer hvor mange tråde garnet er tvundet af.

Hvordan vaskes bomuldsgarn?

En af de store fordele ved bomuld er, at det kan vaskes på høje temperaturer uden at tøjet krymper. Derfor egner bomuld sig særligt godt til strikkede karklude, babytøj eller bamser til børn, da disse tit er i kontakt med mange bakterier, hvor det er praktisk at kunne vaske på 40 eller 60 grader.

Hvad kan jeg strikke af bomuldsgarn?

Bomuldsgarn har et meget simpelt udtryk, og de mange fine farver gør det perfekt til diverse dekorationsprojekter. Særligt bamser og figurer er bomuldsgarn rigtig godt egnet til. Det kan både være børnebamser, men også pynt, såsom strikkede nisser, hæklede påskeæg eller strikkede halloween græskar.

Du kan også fremstille helt praktiske ting, såsom karklude, håndklæder og viskestykker af bomuldsgarn.

Det lette garn gør det let af lave fine mønstrer og favreskift.

Uld

Hvad er uldgarn?

Uld er en fælles betegnelse for de naturfibre som kommer fra får. Der findes derfor mange forskellige uldtyper. Faktisk er navnet for fibre fra lamaer, lam og geder også uld.

Kvaliteten og egenskaberne er meget forskellige, alt efter hvilket dyr ulden stammer fra. Fælles for dem alle er, at ulden varmer og er et godt materiale til strikkede trøjer, samt strømper og huer til de kolde vinterdage.

Uld der ikke klør

Strikkede uldtrøjer har ofte et ry for at kløe og kradse, men det er faktisk ikke alt uld, der gør det. Generelt er bearbejdelsen af ulden blevet meget bedre, hvilket betyder, at det færdige uldgarn vil være sammensat af de fineste fibre, som ikke klør, mens de mere grove og lange fibre anvendes til fremstillingen af tæpper og jakker.

Ulden kan også begynde at kløe, hvis du vasker det forkert. Tøj strikket af uld, bør vaskes i uldsæbe, enten i hånden eller på uldprogram i vaskemaskinen, for ikke at ødelægge fibrene i garnet.

Merinould er noget af det blødeste uld, du kan finde – det har en silkeagtig følelse. Derfor vil jeg klart anbefale dig at prøve dette uld materiale, hvis du har tendens til kløe ved uldtøj.

Hvad er lanolin?

Ulden indeholder et fedtstof, som hedder lanolin, og findes naturligt i uldbærende dyr. Lanolin er det, som gør ulden vandafvisende.

Det er en slags vokslag, der ligger på ulden, og kan give lidt fedtede fingre, hvis man rør ved ubehandlet uld – men bare roligt alt uldgarn her på shoppen er forbehandlet, så du får ikke fedtede fingre.

Nogle mennesker er allergiske overfor lanolin, og kan derfor også opleve kløe, hvis de er i kontakt med uld. Her kan man i stedet gøre brug af alpakauld, da lamaen ikke producerer lanolin.

Cashmere

Hvad er Cashmere?

Cashmere – også kaldet kashmir – har navn fra den provins i Himalayabjergene, som cashmeregederne lever i. Her er vejrforholdene ekstreme, og gedernes uld skal derfor kunne regulere fra 40 grader og helt ned til minus 50 grader. Langs cashmere fibrene ligger der små luftbobler, som er isolerende overfor varmen, hvor fibrene derimod varmer, når det er koldt.

Cashmere uld er derfor af høj kvalitet og perfekt til både børn og voksne.

Luksus og kvalitet

Kashmir er et luksuriøst råmateriale, hvis værdi måles på samme niveau som guld. Dette skyldes den meget lille mængde, som kan plukkes af gederne hvert år. For at give et eksempel, kan du fra 1 standard får strikke 4 til 5 uldtøjer, mens der skal 2 cashmere geder til at strikke 2 kasmirtrøjer.

Silkeblødt garn

Cashmere garn har nogle meget fine korte fibre, som gør det færdige strikkeprojekt silkeblødt. Garnet hverken kradser eller klør, og er både varmt og kølende på samme tid. Det er derfor det perfekte materiale til alle sæsoner.

Den kølende effekt er utrolig godt til børn, der sover i barnevogn om sommeren, og samtidig kan varme når de sover ude i efterårsperioden. Den varmende og kølende effekt er samtidig god til dig, der elsker at vandre både sommer og vinter.

De fine cashmere fibre giver et pænt fald i det endelige strikketøj, som gør det elegant og eksklusivt at se på.

Mohair & Silk

Hvad er Mohair & Silk?

Det fine mohairgarn kommer fra mohairgeder, mens silkegarnet laves af naturfibre fra silkesommerfugle. De to tråde er utrolig fine i sin struktur, og når de kombineres, giver det et utrolig smukt og blødt garn, som har et let, glansfuld og fluffy look. Perfekt til moderne strik! 

Mohairgarn blandes ofte med andre typer garn, da det er med til at tilføre forskellige strikkeprojekter en lethed og elegant udseende.

Mohair & Silk har taget de bedste egenskaber fra det fine mohairgarn og silkegarn. Fibrene i garnet varmer, når det er koldt, og køler når det er varmt. Garnet krøller ikke og så modarbejder det lugt.  

Hvad kan jeg strikke af Mohairgarn?

Mohair & Silk har lange fibre, som gør garnet luftigt og fluffy at se på. Så hvis du ønsker et mere elegant udseende på dine strikkeprojekter, kan Mohair & Silk være løsningen.

Du kan nøjes med at bruge en enkel tråd til dine hjemme strikkede trøjer, bluser, cardigans, sjaler eller huer.

Kid Mohair og kid silk

De fine fibre fra mohairgedens uld ændrer sig over tid, og bliver altså mere og mere grov, jo ældre geden bliver. Derfor inddeles gederne i 3 aldersgrupper – gedekid, unge geder og voksne geder. 

Gedekid- også kaldet kid mohair eller kid silk – har den alder, at dens uld er fuld af helt fine og ultra brøde fibre, som er perfekt til trøjer, sjal eller strømper.

Selvom kid silk lyder som om, det primært er silketråde, er det faktisk ofte et blandingsprodukt, hvor silketråden er blandet med mohair uld fra de unge gedekid.

Mærkerne

Hvad er Onion?

Skaberens bag onion er Jette Frøkiær, som selv følte, at hun manglede nogle simple mønstre til sine sy-projekter. Derfor etablerede hun i 1998 ONION ApS.

Gennem tiden har sortimentetet udvidet sig fra kun at være snitmønstre, til også at involvere egne garnkollektioner og strikkeopskrifter. Fælles for ONIONs designs er, at det skal være nemt at gå til, samtidig med at det skal være moderne, simpelt og tidløst. Inspirationen er hentet fra den nordiske stil, hvor naturen og et helt rent snit afspejles i de mange strikkedesigns.

ONION-garnet udvikles i samarbejde med et italiensk spinderi, med fokus på 100 % naturfibre, kvalitet og bæredygtig fremstilling.

Den store garnkollektion rummer mange forskellige typer garn, og forhandles i hele norden samt Belgien og Holland.

Lang Yarns

Lang Yarns er en familie virksomhed, der har eksisteret siden 1867, og kører nu på sin 6. generation. Virksomheden stammer fra Reiden i Schwiez, hvor grundlægger Theodor Lang byggede en bomuldsmølle, som var starten på det hele. I dag sælges Lang Yarns garn over hele verden.

Selvom det er mange generationer siden det hele startede, så lader den nuværende leder Jakob Lang sig stadig inspirere af gamle tradition indenfor modebranchen og fremstillingsprocesser.

Med mere end 150 års erfaringer med garnproduktion, er lang Yarns garn i virkelig god kvalitet.

Erika Knight

Hvem er Erika Knight?

Erika Knight er født i Storbritannien, og arbejder fra sit studie ved Englands sydkyst. Hun har en lang karriere indenfor kunst- og modebranchen. Erika har gennem flere år fået dyrket sin passion for de naturlige fibre, kulturen og traditionerne bag strik. Hun arbejder ud fra en bæredygtig tilgang til fremstillingen af sit garn. Samtidig går hun ikke på kompromis med sammensætningen af fibre, hvilket er med til at gøre Erika Knights garn til et meget enkelt, men meget smukt garn.

Hvad er specielt ved garn fra Erika Knight?

I 2012 lancerede Erika Knight sit brand. Som en gennemgående værdi for virksomheden, skal tingene holdes simple og naturlige. Samtidig kæmper hun for at forbedre de bæredygtige fremstillingsprocesser. På den måde kombinerer hun gamle traditioner med nye moderne innovative processer.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre