Tilbehør - Frk. Færch - garn og hygge

Shop

Tilbehør

Trådsaks, maskemarkører, knapper, pindemåler, strikkepinde mm.
Ja, det hele er vigtigt tilbehør for mange strikkere og hæklere.

Filtrering
Filtrering

Viser 1–60 af 100 resultater

Tilbehør i god kvalitet

I dag handler det ikke blot om at have det perfekte garn eller strikkeopskrift, det handler i ligeså høj grad om, at have det helt rigtige tilbehør. Med det bedste tilbehør, garn og opskrift vil du være bedst klædt på til dit næste strikke- eller hækleprojekt.

Det er vigtigt, at have tilbehør og værktøj i god kvalitet ved hånden, når du først går i gang med dit næste håndarbejdsprojekt. Dette omhandler alt fra at bruge en saks, der nemt kan klippe gennem al salgs garn og stof, eller unikke knapper til din næste vest og cardigan.

Du finder alt fra maskemåler, hæklepinde, strømpepinde, maskestoppere og meget andet tilbehør som du kan gøre gavn af i dit strikke-, hækle- eller broderiprojekt.

Strikketilbehør

Strikketilbehør, der gør arbejdet lettere

Ved at købe ekstra tilbehør til dit næste strikke-, hækle- eller broderiprojekt vil du ikke kun opleve at processen gøres nemmere, du vil nemlig også opleve, at det gør projektet sjovere.

Der vil løbende blive opdateret med nye og smarte værktøjer, da jeg dagligt, er meget opmærksom på hvilke tilbehørsprodukter, der gør dit strikkearbejde nemmere.

Du har mulighed for at sortere efter mærke og hvilket tilbehør du er på udkig efter. Der vil helt sikkert være noget for dit næste hobbyprojekt, og du er altid velkommen til at efterspørge et produkt ved blot at sende mig en mail på kontakt@frkfaerch.dk.

Hvordan starter jeg med at strikke eller hækle?

Som nybegynder strikker eller hækler, starter man oftest sparsomt ud. Start derfor med et garnnøgle, et sæt strikkepinde eller en hæklenål – og mere behøver du faktisk ikke, for at komme i gang.

Så snart man har prøvet det af, ender mange med at blive bidt af håndarbejdet, og i takt med at man bliver mere øvet og skal prøve kræfter med flere opskrifter, udvider udstyrspakken sig også. Pludselig har man både flere forskellige farver og typer garn, forskellige hæklenåle størrelser, forskellige strikkepinde, maskemarkør, sakse og en masse andet.

Trådsaks - hvad skal det bruges til?

Ud over garn, pinde og nåle, er saksen det redskab, man hverken vil eller kan undvære, når vi sidder i vores kreative hjørne og strikker eller hækler.

En trådsaks er en lille skarp saks, som bruges til at klippe garnet, når arbejdet er færdigt. Det kan være bøvlet at klippe med en slidt saks fra køkkenet – og så er den stor og uhandy. Derfor anbefaler jeg dig at bruge en trådsaks, da det er godt for garnet.

Det er herudover vigtigt at holde sin saks helt skarp – undgå derfor at bruge din tråsdsaks til andet end garn og tråd.

Knapper og pyntenåle

Knapper og pyntenåle er noget, som virkelig kan løfte dine strikkede trøjer, tørklæder eller babytøj. De forskellige pynte ting er med til at få dit færdige projekt til at se nærmest ikke-hjemmelavet ud.

De knapper jeg sælger her på Frk. Færch er primært udarbejdet i naturmaterialer, som passer virkelig godt til uld og de andre kvalitetsgarn. Du kan både få knapper i træ, jernknapper og knapper lavet i horn.

Maskemarkør - hvordan bruges det?

En maskemarkør hjælper dig med at holde styr på din strikke- eller hækleopskrift. Hvis du – ligesom så mange andre – har prøvet at blive forvirret af at tælle masker, holde styr på rækker eller tælle dig frem til præcis der hvor omgangen starter, så er maskemarkører netop det, du mangler i dit arbejde.

De små sikkerhedsnåle som bliver indsat i strikketøjet eller hæklearbejdet, er med til at holde overblik over processen. Maskemarkøren kan også bruges som markeringer for, hvor du skal montere ærmer på dine striktrøjer eller øjne og øre på dine hæklede bamser.

Målebånd, maskemåler og pindmåler

I garnuniverset og særligt i strikke- og hækleverden kan måleredskaber virkelig være guld værd. Det klassiske målebånd hjælper sig med at holde styr på hvor stort dit hækleprojekt bliver, eller hvor på striktrøjen der skal monteres en lomme.

Med en maskemåler kan du holde øje med din strikkefasthed. Hvis du strikker meget løst, bliver dine masker helt naturligt større end hvis du strikker meget stramt. Vi har alle forskellige strikkefastheder, og derfor kan det være end god idé at måle sine masker, hvis man er i gang med en striktrøje, som skal være en bestemt størrelse.

Med strikkepinde som flittigt bliver brugt, kan det med tiden være svært at aflæse den egentlige størrelse på det endelige projekt, og øjet kan have svært ved at se forskel på en 2,5mm pind og en 3mm pind. Med en pindmåler, kan du hurtigt få ryddet op i dine strikkepinde.

Hæklenåle og strikkepinde

Et af de vigtigste redskaber, når man arbejder med garn, er strikkepinden eller hæklenålen. Fælles for de to er, at de anvendes til at slå masker op og udarbejde smukke kreationer i garn. Både hæklenåle og strikkepinde kommer i mange størrelser, farver og mærker. Størrelsen på en strikkepind og en hæklenål varierer alt efter hvilket garn du strikker med, eller hvilket udtryk du ønsker på dit projekt. Der findes eksempelvis strømpepinde.

Som nybegynder i strikkeverdenen, kan det være en fordel at starte med rundpinde frem for jumperpinde. Rundpinde er det samme som almindelige strikkepinde. De er bare forbundet med en wire imellem.

Uldsæbe og pleje

Tænk sig at have brugt mange timer på at strikke den perfekte uldtrøje – og nu skal den vaskes, men du ved ikke helt hvordan, du bedst holder på kvaliteten? Hvis ikke den vaskes korrekt, kan man nemlig risikere, at den er blevet mindre og har mistet sin facon. Det er en strikkers værste mareridt! Derfor er det vigtigt, at du orienterer dig om, hvordan dit uldtøj skal vaskes.

Uld indeholder lanolin, som gør det vandafvisende. Dette kan du risikere at vaske ud, hvis ikke du vasker det korrekt. Uldsæbe fra Eucalan beskytter uldet mod møl, men sikrer også at det strikkede uldtøj beholder dets gode egenskaber, såsom lanolin-laget.

Men hvad så når den hjemmestrikkede uldtrøje begynder at fnuller? – Man kan købe små uldkamme, som fjerner overskydende fnuller og uld fra de strikkede trøjer.

Omgangstæller

Hvis du er vant til at strikke, kender du helt sikkert til at skulle gentage rækken de næste 12 omgange. Man går derfor i gang med at strikke eller hækle der ud af – men pludselig bliver man forstyrret, og glemmer hvilken række man var nået til. Dette kan medføre, at man farer vild i strikkeopskriften.

Når du derimod bruger en omgangstæller, registrerer du hver gang, du har taget en hel omgang, og når der så står 12 på tælleren, kan du rykke videre til det næste punkt i opskriften.

En omgangstæller kan være særlig god at have, hvis man er nødt til at lægge arbejdet fra sig flere gange undervejs i de 12 omgange.

Opbevaring på farten

Hvem har sagt, at dit strikketøj skal blive derhjemme? Der findes mange smarte måder, hvorpå du kan have dit strikketøj eller hækleprojekt med dig.

Man kan både få små punge til opbevaring af småt udstyr såsom hæklenåle, sakse, maskemarkører og omgangstællere, men også større tasker, hvor der er plads til både garn og strikkepinde, så du kan have hele dit projekt med dig på farten.

So Schjelde laver nogle super flotte og moderne tasker i genbrugslæder, som er lige til at tage med på farten. Med disse tasker kan du både strikke i toget til og fra arbejde, på badeferien ved poolen eller til kaffe hos strikkeveninderne.